VETLLA EN L’ANIVERSARI DE LA MORT DE CHARLES DE FOUCAULD

Era ja fosc quan fem l’últim recorregut per els carrers de Madrid per tal d’arribar a l’hora a la parròquia de Santa Teresa i Sant Josep que tenen els carmelites a la plaça d’Espanya…

Molta gent, l’església preparada d’una manera ben original, tot estava en funció del lavatori dels peus, ritual al qual ens convidava Pablo d’Ors per celebrar aquesta vetlla. EL centre, un espai corredor i els bancs, formant espiga per sectors…

Introducció, cants, meditació i lavatori. El que mes em va impressionar va ser, no el fet de rentar els peus sinó el gest d’abaixar-me i besar els peus de l’altre; acte de kenosi, de abaixament tal com ho feu Jesús per nosaltres.
Una solista amb la guitarra trencava el silenci per fer-nos copsar la força de la paraula.

El moviment contemplatiu ens harmonitzava per dintre, d’una manera persistent i alhora suau, la dansa que bressola el cor i ens porta a l’oblit del moviment del cos, per arribat així al suau moviment de l’anima.

Nadal ens dona l’oportunitat de celebrar aquest abaixament, aquest fer-se com un de nosaltres malgrat que no sempre sabem descobrir-lo. Les mediacions que Ell utilitza veritablement son incomodes, des del no res ens convida a la grandesa del Déu en nosaltres.

Madrid 1 de decembre de 2016

M.M.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s