A l’inici del camí

20150810_191450_HDR

Es pot dir que vam començar a caminar al febrer del 2015, tot i que en aquell moment no érem conscients. Tinc molt viu el record d’aquell recés de meditació que Pablo d’Ors va venir a impartir a la C.E Sant Felip Neri de Barcelona. Com sol passar, érem un grup heterogeni: creients de diferents mides, no creients, escèptics, practicants d’altres tradicions, curiosos, meditadors veterans i novells però tots ens vam reconèixer units per un mateix impuls; tots havíem estat tocats per Biografia del Silenci i aquell cap de setmana decidirem passar de la lectura a l’experiència.

Des del primer segon es va produir “la trobada” i un cop més se’ns va fer palesa l’evidència  que les casualitats no existeixen, que érem al nostre lloc i que el que va succeir era el que tocava. Ens van començar a ploure paraules carregades de sentit, amb perfecta simbiosi amb el silenci. Vam descobrir la nostra pròpia tradició contemplativa i les seves arrels mil·lenàries; tan nostra, tan valuosa, i sorprenentment per a la majoria, tan desconeguda. Pablo d’Ors, -bé, en realitat, hores d’ara, per nosaltres ja és senzillament el Pablo-, ens va portar amb molta cura, però sense paternalismes, per totes les fites d’un recorregut magistralment traçat.

Acabat el recés vam decidir crear un grup de meditació d’Amics del Desert a Barcelona per tal de poder donar continuitat a la nostra pràctica i compartir-la amb totes les persones interessades. El 22 d’abril, el Pablo ens visità a la nostra seu i procedí a la inauguració formal, i el 13 de maig hi vam celebrar el primer seminari de silenci. Des d’aleshores, no hem deixat en cap moment de rebre el seu suport i el d’altres membres significatius de la nostra xarxa.

Malgrat el poc temps transcorregut, desprès d’aquell primer recés ens han anat arribant força esdeveniments més: altres recessos d’iniciació i d’aprofundiment, exercicis, formacions; moltes persones ens han volgut conèixer i les que ho han desitjat s’han incorporat, el seminari de silenci de Tarragona… i el que és més important, la consolidació d’un grup que comparteix un espai-temps on créixer individualment i en companyia. RdU